miercuri, 16 octombrie 2013

OCTAGON executa pereti mulati pentru cladirea de birouri Green Court Bucharest

Peretii mulati asigura etanseitatea, stabilitatea si sustinerea exacavatiilor adanci si pot indeplini rol de fundatie. Cladirile cu mai multe subsoluri, utilizate in general pentru garaje si parcari subterane, sunt construite cu ajutorul peretilor mulati. OCTAGON a executat pereti mulati in cadrul unui numar mare de proiecte rezidentiale si de birouri, iar in prezent este antreprenor de lucrari geotehnice la proiectul Green Court Bucharest.

Peretii mulati sunt utilizati in special atunci cand este necesara obtinerea unor incinte etanse, cu adancime mare, iar suprasarcina laterala, generata de prezenta unor constructii in vecinatatea viitoarei cladiri, este mare. Aceste situatii sunt frecvente in zonele urbane, aglomerate, iar rolul peretilor mulati este de a asigura un sistem de sprijinire adecvat.

Peretii mulati pot fi prezenti si in constructia tunelurilor pentru metrou sau a pasajelor subterane.
Intrucat asigura etanseitate, peretii mulati pot fi executati si in cadrul constructiilor hidrotehnice, precum barajele.

OCTAGON a executat pereti mulati in cadrul unui numar mare de proiecte rezidentiale si de birouri, printre care: complexul rezidential Titeica 206- 208 (Bucuresti) si cladirile de birouri Olympia Tower (Blvd. Decebal- Bucuresti), Cathedral Plaza (Str. General Berthelot- Bucuresti), Sky Tower (Blvd. Barbu Vacarescu- Bucuresti) si Hermes Business Campus (Blvd. Dimitrie Pompeiu- Bucuresti).

In prezent OCTAGON  este antreprenor de specialitate si executa lucrarile de infrastructura si suprastructura la cladirea A 3B+ GF+ 11F: excavare, pereti mulati D 600, ancoraje si lucrari de infrastructura pentru cladirea B.

Proiectul va fi construit in mai multe faze si va avea o suprafata totala inchiriabila de 52.000 mp si 15 nivele, dintre care 3 nivele subterane. In prima faza se vor construi 19.500 mp, iar investitia in aceasta faza se va ridica la 46 milioane de Euro. Green Court va fi o cladire verde, certificata LEED Gold.

http://www.octagon.com.ro/constructii-geotehnice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu