luni, 14 iulie 2014

OCTAGON este antreprenor la trei proiecte de infrastructură, desi sectorul a scazut cu 28% în primele cinci luni



În lipsa unor investiţii consistente din partea statului, construcţiile de infrastructură, un sector ce ar trebui să susţină întreaga economie, au plonjat cu 27,7% în primele cinci luni ale acestui an, scrie Ziarul Financiar, care raporteaza datele Institutului National de Statistica (INS).

Scăderile puternice înregistrate de lucrările de construcţii vin în contextul în care statul a pompat mai puţini bani în proiecte publice. Astfel, cheltuielile de investiţii s-au ridicat în primele 5 luni ale anului la circa 7,5 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro), în scădere cu aproape 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Cheltuielile cu investiţiile au reprezentat în perioada ianuarie-mai circa 1,1% din PIB.

“Perioada electorala nu a influentat segmentul de infrastructura rutiera in mod pozitiv, iar acest lucru este generat de faptul ca nu am ajuns la o stabilitate politica. In perioada alegerilor o mare parte din fondurile de investitii pentru constructii sunt redirectionate, prin rectificari bugetare, catre sectoare publice care pot aduce voturi, precum pensiile, pentru a influenta electoratul.”, spunea Alexandros Ignatiadis, co-fondator si actionar OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING, intr-un interviu difuzat de ZF Live.

Piata Presei Libere 1
In ciuda declinului sectorului, OCTAGON a contractat lucrari la trei proiecte de infrastructura anul acesta.
Cel mai nou proiect de infrastructura al companiei este “Pasajul subteran de la Piata Presei Libere” (Bucuresti).Compania executa aici lucrari geotehnice: pereti mulati D 9.950 mp, grosime 80 cm.

Piata Presei Libere 2

Compania lucreaza si la reabilitarea liniei de cale ferata Brasov- Simeria, sectiunea 2 Coslariu- Sighisoara, tronsonul Micasasa- Coslariu, lucrarile constand in executia de piloti forati D 1,000,ancoraje, coloane de piatra si instalare palplanse, un proiect in care antreprenor general este Aktor.
Totodata OCTAGON executa piloti forati pentru sectiunile A, D si E, lot 2- Autostrada Lugoj- Deva, pentru antreprenorul Salini Impregilo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu