vineri, 5 septembrie 2014

Top 10 constructii inovative


     Cotidianul “The Telegraph” a realizat un top al celor mai inovative constructii din lume, selectate in functie de arhitectura si de materialele utilizate pentru constructie. 

#10-Muzeul “Va vine sa credeti sau nu” Ripley (Ontario, Canada)
 
     Franciza muzeului “Va vine sa credeti sau nu” expune curiozitati in mai multe locatii, totusi, design-ul muzeului de la Cascada Niagara Ontario merita o intreaga expozitie. Cladirea reprezinta un zgarie-nori care s-a prabusit pe o parte si a luat in cadere o bucata de drum, in timp ce un taxi atarna in mod inexplicabil, iar pietoni si muncitori constructori se agata de cladire. 
#9- Casa Pianului (Huainan, China)  

      Melomanii din Huainan, China, se pot delecta in aceasta cladire, proiectata de studenti la arhitectura de la Universitatea de Tehnologie Hefei. Vioara transparenta, include lifturile si scarile cladirii principale in forma de pian.              

                              
#8-Cladirea Ou CyberTecture (Mumbai, India)

     Proiectata de James Law, Cybertecture International si inginerul Ove Arup, “oul” gazduieste 33.000 mp de birouri repartizati pe 13 etaje. Arhitectii au reusit aceasta performanta folosind cu aproximativ 15 la suta mai putin spatiu decat o cladire conventionala de aceleasi dimensiuni. Structura sprijina podeaua, eliminand necesitatea unor coloane care sa obstructioneze spatiul.
     Cladirea raspunde nevoilor de sustenabilitate si eficienta energetica prin design-ul solar pasiv, includerea unei gradini construita la un nivel superior, care ajuta la racorirea interiorului prin termoliza, utilizarea panourilor fotovoltaice si a turbinelor eoliene plasate pe acoperis.  
#7-Cladirea Paner (Ohio, Statele Unite) 
     Sediul companiei Longaberger Basket este o reclama socanta pentru produsele sale, desi este de 160 de ori mai mare, are 58 de m lungime si 38 de m latime. Construit in 1997, “cosul” cu sapte etaje include barete care pot fi incalzite in timpul perioadelor reci, pentru a evita daunele provocate de gheata.
 #6- Biblioteca Publica Kansas City (Missouri, Statele Unite)                                              
     “Raftul de Carti Comunitar”al Bibliotecii Kansas include 22 de titluri populare si variate si atingand o inaltime de aproximativ 8 m, alese de iubitorii de literature din oras. Cartile amintesc atat de cartile favorite ale publicului, dar reprezinta si o modalitate atractiva de a masca parcarea construita in 2006.        
#5-Ciobul (Londra, Anglia) 
     Realizata dupa modelul unui ciob de sticla, cea mai inalta cladire din Europa in acest moment, cu o inaltime de 306 m, a fost construita in trei ani. Are 72 de etaje, dintre care cel mai inalt gazduieste un observator in aer liber. Domina metroul la suprafata din Londra si este o destinatie turistica populara.       

#4-HARPA- Sala de concert si centru de conferinte (Reykjavik, Islanda)

     Artistul Olafur Eliasson impreuna cu arhitectii de la Henning Larsen au castigat un premiu pentru arhitectura influentata de renumitul peisaj natural al Islandei si de Luminile Nordice, iar localizarea sa pe faleza, reflecta dramatic atat cerul cat si portul, in fatada de sticla. Luminile LED lumineaza noaptea si pun in valoare o proprietate fascinanta.
#3-Hibridul Conectat (Beijing, China)

     Realizat de Steven Holl Architects intre 2003 si 2009, complexul multifunctional de 220.000 mp include opt turnuri conectate. Arhitectul sustine ca designul are rolul de a “se opune dezvoltarile urbane curente din China, creand un spatiu urban nou, din secolul al XX-lea, imbietor si deschis publicului, din toate partile.”
#2- Aeroportul International Shenzhen Baoan - Terminal 3 (Huangtian, China)

     Terminalul de 1,5km, 500.000 mp socheaza vizual si a fost proiectat de arhitectii Massimiliano si Doriana Fuksas sa semene cu un diavol de mare. Tavanul este alcatuit din panouri in forma de fagure de miere, permitand filtrarea luminii naturale. Coloanele conice albe sprijina tavanul si ating o inaltime de aproximativ 80 m. Fantele de ventilatie sunt mascate de “copaci albi” stilizati.
#1-Umbrela Metropol (Sevilia, Spania)

     Proiectata de arhitectul german Jürgen Mayer-Hermann, care a castigat un concurs de idei pentru redezvoltarea spatiului, Umbrela a depasit dificultatile care au dublat costurile pana la  €100m, dupa sase ani de munca si reproiectare. Umbrela Metropol a revitalizat Plaza de la Encarnación, care multi ani a fost folosita pe post de parcare si isi castigase reputatia de zona moarta, printre atractiile turistice populare ale orasului.
     Structura consta in sase umbrele mari in forma de ciuperca, care ofera umbra, are o inaltime de 27 m si o lungime de aproximativ 152 m. Pentru a evita periclitarea Ruinelor Romane din zona, coloanele de sustinere au fost plasate doar in anumite locatii, solicitand un design neobisnuit. 


OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING
Mai multe informatii puteti gasi AICI.


Telefon: (+4)021.232.39.20



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu